Hart - brein verbinding
tot de kern komen, ontdek de magie in jezelf

Over mij

Bij het eerste ochtendgloren ben ik al uit te veren, ik houd ervan om vroeg op te staan en een heerlijk rondje te (hard)lopen in de frisse buitenlucht. Mijn dagen zijn vaak lekker afwisselend, net zoals mijn hobby’s, interesses en ‘guilty pleasures’. Ik houd van sauna’s, het liefst in combinatie met een goede massage. Maar ook een terrasje pikken onder het genot van een portie bitterballen, een donker biertje en ‘mensen kijken’ vind ik zalig. 

Wie ik ben? Mijn naam is Ingrid Groeneweg, ik ben een gepassioneerde levenskennisreiziger en jouw ‘taboeloze coach’. Ik ben altijd op zoek naar het vergaren van meer kennis. Wetenschappelijke-, culturele-, oudheidkundige- en natuurkennis, noem het maar: ik absorbeer de feiten als een spons! Door al die kennis samen te brengen, de verbanden te zien en de overeenkomsten te accepteren ontdekte ik de schoonheid van het bestaan.

Een groot deel van mijn leven was ik ervan overtuigd dat het leven mij overkwam, dat ik geen keuze had. Dat een verkeerde lifestyle, een onjuiste omgeving en ongezond gedrag nu eenmaal was wie ik was. Keer op keer viel ik. Net toen ik dacht dat ik niet dieper kon zakken en er geen uitweg meer was ontdekte ik de kracht van mijn brein en vervolgens de kracht van mijn hart. En heb ik mij laten verwonderen. 

Het vallen werd struikelen, om vervolgens fier overeind te blijven staan 

Niet geheel ongeschonden ben ik uit de strijd gekomen: kettingroken en ongezond leven heeft geleid tot chronische ziektes als COPD en etalagebenen. De inzichten en technieken die ik geleerd heb bij de diverse opleidingen en cursussen hebben ervoor gezorgd dat ik vrij ben en niet langer belemmerd wordt door fysieke of mentale aandoeningen. 

Weet je wat ik nu hardop durf te zeggen? Ik houd van mezelf, geloof in de vrijheid van mijn geest en ik word nauwelijks nog geraakt door negativiteit. Ik kan ‘nee’ zeggen en voor mijn eigen behoeften opkomen. 

Een hart en brein verbinding is voor mij onmisbaar! Klinkt dit zweverig? Dat zou kunnen. Maar de technieken die ik in pacht heb en de tools die ik jou kan geven zijn hartstikke echt en tastbaar. Ook al doe ik ‘zweverige’ dingen, zoals een retraite of shakracursus, ik sta met beiden benen op de grond. Ik geloof in de wetenschap en ik geloof in de alternatieven. Het zit ‘m in de synergie. 

,,Mijn grootste gave is mijn overgave en er vol in kunnen gaan''

Dat ik dus een ervaringsdeskundige ben moge duidelijk zijn, maar daarnaast heb ik me ook toegelegd in het leren over de mens, het hart en het brein. Niet dat ik je wil vermoeien met termen, titels en opleidingen, toch wil ik je meenemen in de veelzijdigheid van mijn kunnen. En stiekem wil ik ook aangeven dat ‘zweverig’, feitelijk en wetenschappelijk heel goed samen kunnen gaan. 

De opleidingen die ik o.a. heb gevolgd zijn NLP Practioner, Master en Trainersopleiding ABNLP, Transpersonal Coaching en Counseling en Systemisch werken, mBit coach Multiple Brain Training, Heart Math Coach en Trainer en Analytic Profiling. Een hele mond vol! En ik raak nooit uitgeleerd. In mijn werk ligt de nadruk minder op therapeutische en veel meer op persoonlijke ontplooiing. 

Goed, genoeg grove termen gebruikt, hoe breng ik dit nu vanuit mijn ervaring bij jóú in de praktijk? 

Naast coaching, trainingen en meditatie op maat en geprotocolleerde trainingen voor groepen, ondersteun ik mensen individueel om hun leven om te gooien naar gewenste situaties. De trainingen en coaching trajecten geven zelfvertrouwen, inzicht en een houvast voor de toekomst. De coaching sessies vormen een reis naar blijvende verandering. 

Je ontdekt de magie van je eigen denken, jouw eigen gedrag, je eigen lijf en jouw emoties. Net zoals ik dat zelf heb kunnen ervaren. Ik help je jezelf te (her)ontdekken! Wat hebben je hart en je hoofd je te vertellen? 

Laten we bij het begin beginnen: wat heb jij míj te vertellen? Ik luister graag! 

Komen we snel in contact?